Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2017
06
Jul

Tijdens deze Thursday Night maakte Het Nieuwe Instituut een uitstapje buiten de architectuurcollectie en nodigde kunstenaar Rafaël Rozendaal en data designer Jan Willem Tulp uit om hun visie en ervaring ten aanzien van het digitale archief te delen. Rozendaal deed dit aan de hand van zijn eigen digitalekunstarchief, Jan Willem Tulp vanuit zijn expertise om met visualisaties digitale én fysieke archieven beter toegankelijk te maken.

2017
18
Mei

De Thursday Night Live! van 18 mei 2017 was gewijd aan screensavers, de anonieme digitale werken die begonnen als oplossing voor een probleem, zich ontwikkelden tot een ruimte voor experiment, en vervolgens geruisloos uit onze digitale levens verdwenen. Met Rafael Rozendaal, Bill Stewart, een van de makers van de After Dark-screensaverreeks en mediakunstenaar Jan Robert Leegte.

2017
18
Mei

In de context van de tentoonstelling Sleep Mode in Gallery 2 zal Joana Chicau haar werk A Web Page in Three Acts opvoeren waarin ze de beginselen van choreografie combineert met codeertaal voor het web.

Sleep Mode is mede mogelijk gemaakt door: